BIOGRÁFIA

A Down For Whatever (rövidítve DFW) egy 2015-ben, Budapesten alakult modern metal / metalcore zenekar. Zenéjükön első sorban a nu-metal, a post-hardcore, és  a metalcore stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dallamos hardcore együtteseket idézik, de későbbi kiadványaikon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik. Általánosan jellemzőek a Down For Whatever zenéjére a tördelt, breakdown-szerű riffek, az erős, sötét, személyesebb hangvételű vagy társadalomkritikus szövegek, melyek több szólamú (sokszor kórusként is funkcináló), olykor női vokálokkal kiegészített énekkel hallhatóak, helyenként scream betétekkel megerősítve a dalok mondanivalóját.

 

A zenekar első “White Light” c. albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár).

 

Ekkor már olyan nemzetközi zenekarokkal játszottak együtt, mint például az ESKIMO CALLBOY, WE CAME AS ROMANS, HELIA, IGNITE.

 

A második, immáron teljesen magyar nyelvű "ZUHANÁS" című albumuk 2020 őszén jelent meg, melynek nagy részét már megismerhette a közönség, ugyanis kislemez formájában folyamatosan csepegtette a dalokat a zenekar az ezt megelőző években.

 

A Down For Whatever ekkor már több ízben bejárta az országot, lépett fel önállóan, valamint olyan zenekarok vendégeként, mint az AWS, a FISH! vagy akár a LEANDER KILLS.

 

Sikerüket mi sem mutatja jobban, mint a folyamatosan növekvő YOUTUBE nézettségük és STREAMING hallgatottságuk, valamint a napról napra bővülő közönségük.

 

2020 őszén a “Zuhanás” c. nagylemezüket TELTHÁZ előtt mutatták be az Akvárium Klubban, majd az ezt követő év elején “A DAL 2021” versenyében egészen az elődöntőig meneteltek az album címadó dalával.

 

2021-ben a DEPRESSZIÓ zenekar vendégeként fognak részt venni a zenekar 20. jubileumi turnéján.