BIOGRÁFIA

Zenéjükön elsősorban a MODERN METAL, METALCORE stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dallamos metalcore együtteseket idézik, de későbbi kiadványaikon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik.

 

A zenekar első “WHITE LIGHT” c. albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár).

 

Ekkor már olyan nemzetközi zenekarokkal játszottak együtt, mint például az ESKIMO CALLBOY, WE CAME AS ROMANS, HELIA, IGNITE.

 

A második, immáron teljesen magyar nyelvű "ZUHANÁS" című albumuk 2020 őszén jelent meg, melynek nagy részét már megismerhette a közönség, ugyanis kislemez formájában folyamatosan csepegtette a dalokat a zenekar az ezt megelőző években.

 

A Down For Whatever ekkor már több ízben bejárta az országot és lépett fel önállóan is, valamint olyan zenekarok vendégeiként, mint az AWS, a FISH! vagy akár a LEANDER KILLS.

 

Sikerüket mi sem mutatja jobban, mint a folyamatosan növekvő YOUTUBE nézettségeik és STREAMING hallgatottságaik, valamint a napról napra bővülő közönségük.

2020-ban a Zuhanás c. nagylemezüket TELTHÁZ előtt mutatták be az Akvárium Klubban, 2021-BEN pedig a DEPRESSZIÓ vendégeiként fognak részt venni a zenekar 20. jubileumi turnéján.

KÖVESS MINKET

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Spotify Icon

©2020 DOWN FOR WHATEVER